Vi söker en systemtekniker

Som systemtekniker på FordonsData får du arbeta med underhåll och utveckling av tekniska lösningar. Rollen är varierad och innebär både externa och interna kontakter. Detta är den perfekta rollen för dig som är duktig inom nätverksteknik, har en bred teknisk kompetens och är initiativtagande.

Vad kan vi erbjuda dig?

  • Du får möjlighet att bli del av FordonsDatas IT-avdelning som arbetar med två parallella spår – drift och leverans
  • En trevlig arbetsplats där man hjälps åt och gärna delar med sig av sina kunskaper kollegor emellan
  • Utvecklingsmöjligheter. FordonsData arbetar aktivt för att bredda medarbetarnas kompetens med utbildning inom befintliga och nya områden

FordonsData erbjuder affärssystem och säljstödsapplikationer som ASP-lösningar till sina kunder. Vi förvaltar själv våra system på två olika virtualiseringsplattformar; IBM PowerVM och VMware. Vi har även utvecklat en heltäckande driftplattform baserad på Citrix som vi erbjuder våra kunder som en private cloud-lösning. Plattformen innefattar idag Microsoft Exchange Server, Officeprogram samt kundspecifika applikationer.

Som drifttekniker blir du del av IT-avdelningen som består av 10 personer. Du kommer arbeta på kontoret i Lund.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av …

  • Underhåll och utveckling av interna såväl som externa tekniska lösningar
  • Konsultation och support på våra ASP- och private cloud lösningar samt nätverksrelaterade frågor kring dessa tjänster
  • Driftsättning av kundlösningar via installationsprojekt
  • Driftövervakning och insats vid driftlarm
  • Dokumentation av systemförändringar och rutinbeskrivningar

Vi söker dig …

… som har baskompetens från en teknisk IT-utbildning och som därefter har arbetat 3-5 år som system- eller nätverkstekniker. Vi ser inte att du måste känna till alla våra teknikplattformar, men goda kunskaper inom VmWare och Citrix krävs. Vidare är det viktigt att du är nyfiken på att lära dig de tekniska lösningar du inte behärskar i nuläget, att du är strukturerad och lösningsorienterad.

Du har ett affärsmässigt förhållningssätt där du visar god förmåga att se helheten och värdet av det arbete du utför. Du är uthållig med god förmåga att nå avslut. Då vi är en mindre grupp bestående av tio medarbetare är det viktigt att du är en lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap och kompetens.

Vi arbetar enligt ITIL och ser det som meriterande om du har erfarenhet av detta sedan tidigare.