DELUXE BIL

Med Kobra II har man full koll på affärerna.

Full koll på bilaffären

Egentligen behöver han inte bevisa något för någon längre – Daniel Kolevski på Deluxe Bil är precis där han vill vara. Just nu i alla fall. Framtiden innehåller fler planerade stordåd och med på den spännande resan är FordonsData och Kobra II.

När Daniel Kolevski startade var namnet ”Deluxe” något han kom på när han testade olika namnförslag till sitt företag, men målet idag är att fylla den kostymen. Och det gör han egentligen redan. Bilhallen i Varberg är välfylld med riktigt fina, nästan nya bilar. Det är BMW, Mercedes, Volkswagen och Volvo, ett märke som ökat de senaste åren.

Deluxe Bil säljer framför allt till lokala kunder i Halland, men också en del på export, till våra grannländer Danmark, Finland, Norge, Holland och Polen. De är väldigt selektiva med vilka bilar de köper in och bilarna servas och fixas till innan de ställs ut i bilhallen, något deras kundkrets verkar uppskatta.

– Våra objekt är handplockade, alltid iordningsställda och till konkurrenskraftiga priser, förklarar han.

För 2 år sedan började Deluxe Bilar leta efter ett affärssystem. Verksamheten växte och man ville ha ett system där allt var samlat och som de kunde växa med.Man jämförde med andra aktörer på marknaden och fastnade för Kobra II. Att Kobra II hade märkesintegration mot Peugeot gjorde också valet enkelt.Implementeringen av systemet gjordes i maj 2018 och redan efter ett halvår har Deluxe Bil fått rutin med sitt nya affärssystem. När vi ses, närmar vi oss december månad och deras första bokslutet i Kobra II. Det ser riktigt bra ut, är det första Daniel säger till oss när vi träffar honom i hans bilhall i Varberg.

– Vi går riktigt bra, tack vare systemet. Jag kan ta andra risker när jag har full koll på läget och siffrorna.

Sedan april 2018 är han auktoriserad återförsäljare av Peugeot på orten och målet är att fortsätta ta marknad lokalt på nybilssidan och även göra en stor satsning på transportbilsförsäljning. Hans generalagent Peugeot och KW Bruun är en aktiv spelare på den svenska marknaden just nu och det är en resa som Daniel är glad för att han är med på. ”Jag gillar deras framfart”.

Planen framöver är att utöka i Varberg och med ytterligare en ort. För ett företag med ambitioner att växa spelar systemet en viktig roll genom att det frigör tid som man kan lägga på annat. För Daniel betyder det tid att skruva ännu mer för bättre lönsamhet.

– Jag jobbar på samma sätt som tidigare, men har mer och bättre koll på vad som sker. Det spar tid när allt finns i Kobra II. Det som från början var en rolig hobby växte och blev något större. Idag har vi rutiner, struktur och ett system på plats och mitt mål är att maxa, förklarar han med ett brett leende.

När vi lämnar Varberg är det fler fordon ute på auktion och Daniel är på språng. Vi vet att han kommer att välja de bästa åt sina kunder.