FÖRENADE BIL

Företaget är en av våra mest trogna kunder.

Delaktiga i utvecklingen

Förenade Bil kan med rätta räkna sig till Sveriges äldsta bilfirmor med sina snart 100 år i branschen. Kobra II kom med tidigt på resan, redan 1993, vilket gör företaget till en av FordonsDatas mest trogna kunder och ett av de företag som använder i princip alla tillgängliga moduler som finns till Kobra II Fordonssystem.

Förenade Bils IT-ansvarige, Christina Carlsen, har själv använt Kobra II sedan år 2000. Både i rollen som Servicemarknadschef och IT-ansvarig.

– Den stora fördelen med Kobra II att vi har ekonomi och bokföring i ett och samma program. Tillsammans med moduler för lager och verkstad, online-bokning, däckförvaring, kampanjuppföljning och verkstadsplanering får vi ett system för hela verksamheten, förklarar hon.

– Min absoluta favorit är A-B-C318. Fler borde upptäcka den här funktionen – man får kontroll på hela verksamheten med bara dessa 3 listor.

Som en av våra mest nyfikna och erfarna användare får hon ofta förfrågningar från FordonsData om att testa nya moduler och funktioner och en hel del av dem är hon själv initiativtagare till.

– Jag visar verkligheten och FordonsData utvecklar. Sedan testar vi och utvecklarna ändrar efter våra anvisningar. Sedan testar vi igen tills det fungerar som vi vill ha det, förklarar Christina Carlsen. Kobra II är ett stort system, fortsätter hon. Det kostar samma, oavsett hur mycket du väljer att använda det, så mitt råd är att verkligen lära sig det och nyttja alla bra funktioner som finns.

Hon är också en respekterad medlem av FordonsDatas användarförening. Att kunna vara med att påverka är viktigt för henne.

– För mig är det väldigt positivt att FordonsData finns nära oss, att jag har en egen kontaktperson och att man pratar svenska. Deras konsulter kan snabbt komma förbi och hjälpa oss, men även den webbaserade hjälpen, där de kopplar upp sig mot oss och hjälper oss på distans är bra.

På senare år har det familjeägda företaget utökat sin verksamhet, med nysatsningar och förvärv på flera orter runt om i Skåne. 2015 byggde man om lokalerna i Ängelholm och uppförde en helt ny anläggning i Lund.

Just nu pågår stor ombyggnation av anläggningarna i Helsingborg och Kristianstad som ska stå klara under 2017. Under året har alla anläggningar dessutom samlats under samma varumärke, för ett tydligare ansikte utåt och som en del i expansionen mot marknaden.

Från den 1 juni 2016 har man även börjat sälja Jaguar och Land Rover i Malmö och även här har man en del integrationer med Kobra som ska underlätta vardagen för personalen.

– För mig är det viktigt med ett flexibelt system och Kobra II är enkelt att anpassa efter verkligheten. Blir vi fler användare lägger vi bara ett mail till FordonsData så är det klart, avslutar Christina Carlsen.