Vi är marknadsledande inom affärssystem och säljstöd för fordonsbranschen i Sverige.

FordonsData Nordic AB utvecklar och säljer affärssystemet Kobra II Fordonssystem samt säljstöden Kobra II Säljstöd och Bilkalkyl till fordonsbranschen och närliggande branscher. FordonsData är också helhetsleverantör av IT-tjänster för både stora och små bilåterförsäljare samt verkstäder.

Vi är leverantör åt BMW, Citroën, FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lexus, Land-Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Toyota, Smart och Subaru. Våra system finns hos över 600 kunder med cirka 9 000 användare.

För att vara en given leverantör av affärslösningar för fordonsbranschen är det viktigt att vi har hög IT-kompetens kombinerat med branschkunskap och att vi erbjuder lösningar som ökar våra kunders lönsamhet och ger dem en bättre vardag.

Ett av vår vd Daniels ledord är ”ständiga förbättringar”, något som genomsyrar hela vårt företag. En viktig faktor för att göra våra kunder nöjda är våra medarbetare. När alla mår bra och har roligt på jobbet, gör vi ett bättre jobb.

FordonsData leds av Daniel Liljebladh och hans team.

Ledningsgruppen består av Daniel Liljebladh, vd, tillsammans med representanter från utveckling, servicefunktioner, teknik och försäljning. Daniel, som är systemutvecklare, har växt upp i företaget och har under åren varit teknik-, support-, konsult- och utvecklingschef.

FordonsDatas resa startade för snart trettio år sedan när Kaj Liljebladh grundade företaget.

FordonsData grundades 1991, men egentligen började vår historia redan på 80-talet, när idén till systemet Kobra II lanserades.

Vår grundare Kaj Liljebladh har lämnat över rodret till sin son Daniel Liljebladh.

Vi är ISO-certifierade